Friss

Demjén Ferenc Mórahalmon: a legendás énekesnek azt is elhisszük, hogy Sajtból van a hold

Remek hangulatú koncertet adott a mórahalmi Patkó Lovas Színházban péntek este Demjén Ferenc. A hetvenedik születésnapját nemrégiben ünneplő énekes az érzelmek széles skáláját csalta elő a közönségből.

Az érzelmes daloknál (Jégszív, Gyertyák,  Úgy szeretném, Szabadság vándorai) összeölelkezve énekeltek a párok, a velős mondanivalóval bíró szövegeknél (Sohase félj) a légy zümmögését is hallani lehetett, amikor Demjén az utolsó sorokhoz ért: Míg a föld pokol országrészein el nem tűnik a baj/Kicsinyes panaszodról vándor/Ne beszélj, a ráadásnál (Szerelemvonat) pedig pedig még vonatozott is a nagyérdemű: bizony sajnálhatja az, aki lemaradt az énekes-zeneszerző legenda mórahalmi koncertjéről.

Demjén Ferenc hetvenen túl is bizonyította, hogy a zene nemcsak a fiataloké. Már amikor bejött egyedül a színpadra, és elénekelte a Tegnap volt című slágerét, mindenki beleborzongott, micsoda hangok jönnek elő abból a torokból. És ezek a hangok pontosan olyanok voltak, mintha minden Tegnap lett volna…

A megdőlő melegrekordok ellenére “Rózsi” becsülettel állta a sarat a színpadon, pedig róla is folyt a víz, csakúgy mint az őt kísérő kitűnő zenészekről, akik közül külön érdemes kiemelni Závodi Gábor billentyűst, aki már 1989 óta dolgozik együtt Demjénnel. Az első Rózsinak írt dalát,  a “Kinőtt a szárnyunk”-at természetesen most is hallhatta a közönség. Szintén ott volt a színpadon Menyhárt János gitáros – zeneszerző, akivel már 40 éves barátságot ápol az énekes. Ő többek között a Szabadság vándorai, a Szerelemvonat és a Hogyan tudnék élni nélküled… című dalok zeneszerzője.

A ráadás pedig maga volt a csoda, addigra a közönség is bemelegedett, hatalmas bulit csaptak az utolsó számokra, alig akarták elengedni a legendás énekest, aki meghatottan csak annyit mondott: máskor is szívesen jövök Mórahalomra!

NKA logo