Friss

Demjén koncert ma a mórahalmi Patkó Lovas Színházban

Demjén Ferenc Magyarország talán legnépszerűbb, de mindenképpen legtermékenyebb könnyűzenei szerzője, szövegírója, előadója.

A nevével fémjelzett albumok eladása – amelyen valamilyen formában közreműködött – megközelítőleg 7 millióra tehető. Számtalan szakmai elismerés mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetés tulajdonosa, Liszt és Kossuth díjas Művész.

1970-ben találkozott Bergendy Istvánnal, aki meghívta saját csapatához. Szövegíróként először a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált, majd jöttek a további slágerek. 1970 őszétől a Bergendy már minden szombaton az E-klubban játszott, hétvégenként ötezer embernek. Igazán országosan az 1970-es szilveszteri televízióműsorból ismerhették meg őket, ahol először ki akarták hagyni a csapatot, de egy csúszásnak köszönhetően szerencsére mégis énekelhettek. Rózsi a Bergendyben Latzin Norberttel írta a legjobb dalokat. Első nyilvános fellépésük 1971-ben a Kisstadionban volt.
Demjén 1977-ben kilépett a Bergendyből, és szólóalbumot jelentetett meg, de ennek dalait már az ez év őszén megalakult V’Moto-Rock-kal mutatta be. 1986-ban Demjén szöveget írt a Szerelem első vérig című film betétdalához, ami az év egyik legnagyobb slágere lett. A rendszerváltozást követően szólókarrierbe kezdett és azóta szinte évente jelent meg új nagylemeze. 1991-ben először koncertezett a Budapest Sportcsarnokban tizenkétezer ember előtt, amit utána még nyolcszor megismételt. 1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét. 2001-ben a Sacra Corona c. filmben is megszólaltak szerzeményei. Legutóbbi albuma 2009 decemberében jelent meg, “Lelkünk most is vágtat” címmel.

Demjén Ferenc koncert: 2017. augusztus 04. (péntek) 20.00 óra

Egy különleges este, egy különleges helyszínen, a mórahalmi fedett lovardában. Demjén Ferenc életmű koncert!

Online jegyvásárlás: http://bit.ly/2qP1fVd

Minden megvásárolt koncertjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba. A fürdőjegy ára 2500 Ft, és 2017. szeptember 30-ig bármely nap felhasználható.

NKA logo