Tánc a Hargitától a Homokhátságig

Boka Gábor: Puszta Csárda és Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes: „Hegyen innen-hegyen túl”
2018. július 13. péntek

Boka Gábor: „Puszta Csárda, avagy a vasúti sínek a végtelenben összefutnak”

A Fonó Néptáncegyüttes 2017-ben ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. Ez alkalomból álmodta színpadra Boka Gábor a „Puszta Csárda, avagy a vasúti sínek a végtelenben összefutnak” című táncszínházát.  A történet az 1860-as évek végi Szeged környéki betyárvilág miliőjét eleveníti fel a maga modoros romantikájával. A Pusztacsárda, mint a korabeli közösségi tér, ahol vagyon és tudás egyaránt gazdát cserél, ahol mindenki saját boldogulását és boldogságát keresi, és ahol mindenki Rózsa Sándor szabadulására vár..

Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes: „Hegyen innen-hegyen túl”

A Hegyen innen – hegyen túl egy erős folklórműsor.  Bár csak két térben és jellegzetességeiben közeli tájegység anyagát mutatja be,  azt sem merítheti ki teljesen a még élvezhető időtartam kereteibe szorítva. A Kárpát-medence sok együttesének műsorában jelennek meg csíki és gyimesi táncok, de szerénytelenség nélkül állíthatjuk,  hogy a Hargita Együttes a leginkább elhivatott bemutatásukra,  táncosai azok, akik a leghitelesebben tudják előadni.

vandoruton

Magabiztosan, őszintén, belülről fakadóan mozognak, sallangmentesen, hiszen sajátjuk. Többségük beleszületett, ebből a környezetből cseperedett, nőtt fel, a vérében van. Érzi, átérzi, mert részt vett a közösség életének minden rezdülésében.

Hargita_jegykategória

Online jegyvásárlás itt!