Friss

Június 24-én Mórahalomra érkezik a Jimmy-musical

Február elején két teltházas előadással indult el hódító útjára a Sziget Színház legújabb darabja, a Jimmy-musical. A közönség nagyon szerette a produkciót, mindkét estén felállva tapsoltak, miután legördült a függöny. Június 24-én Mórahalmon is látható lesz a darab a Patkó Lovas Színházban.

A Jimmy – a még élni akarok című musical szövegkönyvét Pintér Tibor, a Sziget Színház és Nemzeti Lovas Színház alapítója írta, és maga is rendezte az előadást. Zámbó Imre, azaz Jimmy, negyvenhárom évesen lőtte főbe magát, máig tisztázatlan körülmények között, minden bizonnyal tévedésből. Jimmy már a halála előtt is a populáris kultúra hőse volt, ám a kétezres évek első felében mítosza százezrek számára volt valóságos dráma. A musical méltó módon állít emléket a magyar zenei élet Királyának, az örök és megismételhetetlen Zámbó Jimmynek.

– Ez a darab nemcsak Jimmyről szól, hanem általában a művészekről, az ő életükbe nyerhetünk bepillantást. Hogyan is néz ki egy sztár, egy ünnepelt énekes élete a kulisszák mögött. Jimmy dalait elénekelni óriási kihívás, de én nem is törekszem arra, hogy Jimmy-hasonmás legyek, csak szeretnék megidézni egy kivételes képességű énekest, a munkáját, a belső vívódásait – vallott a darabról Pintér Tibor.

A darab nem biográfia, inkább egy fikció, Jimmy élete köré szőtt legenda: az énekes egy angyalba szeret bele, aki a halandóság kiváltságát, a szerelem reményét kapja meg, Jimmy viszont halhatatlan lesz, s útja a túlvilágba vezet, ahonnan szerelme érkezett.

Szereplők:

Jimmy: Pintér Tibor
Angel: Ilyés Jenifer
Chesariel: Mohácsi Márk
Diane: Pápai Kíra
Raphael, rendőr, kiadó: Bencze Sándor
Anael: Lőrincz Andrea
valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara

Alkotók:

Szövegkönyvíró: Pintér Tibor
Zenét hangszerelte: Mészáros László
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: Bakó Gábor
Díszlet s látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán és Szondi György

Jegyek ajándék fürdőbelépővel együtt kaphatók!

Jegyek kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, és a mórahalmi Tourinform irodában.