Friss

Mórahalom volt egy estére az Angyalok városa

Most még lovak nélkül, de elindult a mórahalmi Patkó Lovas- és Szabadtéri Színház 2018-as évada. Pintér Tibor rendezésében a Sziget Színház legújabb darabját, a Jimmy musicalt láthatta a nagyérdemű. Az éneklő angyalok ezúttal is meghódították a közönséget.

Rengetegen beszéltek róla, kapott hideget-meleget, már a bemutató előtt is óriási érdeklődés övezte a Jimmy-musicalt. Bár sokan várták a bukását, mégis kirobbanó siker lett. A közönség hosszú percelig felállva tapsolt a darab ősbemutatóján, a Stefánia palotában. A darabot Mórahalmon is sikerrel vitte színre Pintér Tibor társulata, az ismert Jimmy-dallamok köré szőtt “angyali” történet hol megnevettette, hol könnyeket csalt a nézők szemébe.

A darab nem biográfia, inkább egy fikció, Jimmy élete köré szőtt legenda a boldogság kereséséről: az énekes egy angyalba szeret bele, aki a halandóság kiváltságát, a szerelem reményét kapja meg, Jimmy viszont halhatatlan lesz, s útja a túlvilágba vezet, ahonnan szerelme érkezett.

A darab egyik legfőbb pozitívuma, hogy Pintér Tibor a címszerepben nem akart sem külsőleg, sem pedig a hangjával az egykori közönségkedvenc énekesre emlékeztetni, de minden egyes jelentben érződött, hogy méltóképpen akartak megemlékezni a tragikus sorsú énekesről. Sokkal inkább az volt a cél, hogy megmutassák egy roppant tehetséges ember, egy igazi sztár mindennapjait, vívódásait, hogy a ragyogás, a dicsőség álarca mögött milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy “kirakatban élő” mítosznak, aki éppen olyan esendő ember, mint bárki más.

Pintér Tibor, Tenya, mintha csak magát játszotta volna a színpadon, meg is volt ehhez a karizmája, a “jelenléte” és persze az énekhangja is. A show-t ennek ellenére nem egyedül vitte el: ebben méltó partnere volt az angyali-démoni Ilyés Jenifer, aki már nem először bizonyította, hogy tökéletes választás a szerepre. Ha kell hűvös és kimért, ha azt kívánja a darab, akkor buja és hódító, minden percét élvezni a játékának. Nem véletlenül szerepelt otthonosan a kifutókon és a zenei tehetségkutatókban is: remek hangú, gyönyörű, démoni szépség.

És ha már show, akkor ki kell emelni Mohácsi Márkot is, aki igazi közönségkedvenc – és nemcsak Mórahalmon. Most is brillírozott, Pápai Kírával alkotott kettősükről még sokáig beszélni fogunk. A Sziget Színház többi vezető színésze, Lőrincz Andrea Anael szerepében és Bencze Sándor a dadogós rendőrként vagy a rapper kiadó megformálójaként sokat tett hozzá az összképhez. És akkor még nem is beszéltünk a musical egyik leginkább működő eleméről, a nagyszerű tánckarról és ezzel együtt Bakó Gábor mindig nyüzsgő koreográfiájáról.

A musical összeségében elérte célját: remek szórakozást nyújt és méltó módon állít emléket a magyar zenei élet Királyának.