Friss

Patkó Lovas Színház a Rádió 7-ben

A mórahalmi Patkó Lovas Színház a Nemzeti Lovas Színházzal kiegészülve rendkívül különleges, látványos színházélményt nyújt a látogatóknak. Ez a Mórahalmi Nyárnak csupán egyetlen eleme. Márkiné Bóka Zitával, a Móranet Nonprofit Közhasznú Kft. igazgatóhelyettesével sorra vettük a Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában, milyen különleges programokat szerveznek a nyárra. Telefonon keresztül velünk volt Nógrádi Zoltán polgármester. Felvételről pedig megszólalt Pintér Tibor színművész, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója.

2015-ben indították be a teátrumot, és ezzel szeretnének hagyományt teremteni. A látogatóknak olyan különleges élményben lehet részük, amit Magyarországon csak nagyon kevés helyen kaphatnak meg – tudtuk meg Márkiné Bóka Zitától, a Móranet Nonprofit Közhasznú Zrt. igazgatóhelyettesétől. A Nemzeti Lovas Színházzal közösen viszik színpadra a produkciókat, amelyek rendkívüli látvánnyal rendelkeznek. Elég csak a lovak, illetve különféle állatok (szamarak, birkák, kutyák) felvonulására gondolni, de íjászok, tánckar is részt vesz az előadásokban. A Futó Dobó Lovasközpont ezen a nyáron nem csak lovas színházi produkcióknak ad otthont. Koncertekből sem lesz hiány, június 9-én például az Ismerős Arcok zenekar már adott egy koncertet.

Nógrádi Zoltán polgármester így fogalmazott: „Az a célja a városnak, hogy a közösséget, a kultúrát, a szabadidő eltöltést, a turisztikát, a testnek, léleknek kellemes dolgokat mutassuk fel várospolitikai szinten.”

Pintér Tibor színművész, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója elmondta, hogy mintegy 12 lóval egészítik ki a Patkó Lovas Színház gárdáját, így egy-egy produkció során 20-25 ló szerepelhet a színpadon.

Június 30-án folytatódik a programsorozat. A Kecskeméti Katona József Színház társulata látogat a településre, hogy bemutassa a „Tiéd a világ!” című darabjukat. Az előadásban felcsendülnek a jól ismert Illés zenekar dalai, a rendező, Szente Vajk pedig egy elképesztő varázslatot is ígér erre az éjszakára.

Július első hétvégéjén Fúvószenekari Találkozóra várják az érdeklődőket. A találkozóra ellátogat Európa legkedveltebb fúvószenekara, a Boban Markovic Orkestar, akik egy fergeteges balkáni örömzenéléssel készülnek.

A XIV. Homokháti Sokadalom és a VIII. Dél-alföldi Rétesfesztivál egy igazi fesztiválhangulattal, koncertekkel, gyerekprogramokkal és ételkóstolókkal örvendezteti meg a nagyérdeműt július 7-től, három napon keresztül. Fellép többek között a The Biebers, Aradszky László, Zalatnay Sarolta,Ferry és Henna valamint a Bon Bon. Az ezt követő hétvégén több száz táncos invitálja majd a táncoslábú közönséget a Nemzetközi Néptáncfesztiválra.

Július 16-án egy olyan produkció érkezik a városba, ami a fővárost már meghódította. A Somnakaj című gypsy musicalről van szó, amiben romák és nem romák, élőzenével, tánccal, képzőművészettel és iparművészettel adnak hiteles képet a roma világról.

Július 23-án indul a Patkó Lovas Színház harmadik évada. Elsőként Rózsa Sándor, az alföldi betyár című zenés darab varázsolja elénk a 19. század legendákkal körülszőtt alakját. A családokat célozza meg a Hófehérke és a hét törpe mesevilága, természetesen lóháton előadva, július 29-én. A Mágnás Miskát, az István, a királyt és a Csárdáskirálynőt senkinek sem kell bemutatni, azonban a Nemzeti Lovas Színház művészei előadásában biztosan új élmények születnek majd. Mágnás Miska július 30-án érkezik a színházba, István és Koppány csatáját augusztus 20-án és 21-én tekinthetik meg a nézők, az évad utolsó előadása pedig a Csárdáskirálynő lesz, augusztus 25-én és 26-án.

Augusztusban a lovas produkciók mellett egy koncert is benépesíti majd a lovardát. Demjén Ferenc gondoskodik a nyáresti hangulatról, augusztus 4-én. A Homokháti Búcsúra (augusztus 19) és a Tágas tér fesztivál (szeptember 10) programjaira pedig a hagyományokhoz híven a térség hívőit várják szeretettel.

Jegyek ajándék fürdőbelépővel együtt már kaphatók!

2017-ben ismét felpörög Mórahalom! Klasszikus és új darabokkal várja látogatóit a Patkó Lovas Színház.
A Nemzeti Lovas Színházzal karöltve folytatódik az élménysorozat.

2017. július 23. és 24. Kezdés: 20.30 óra
SZŰTS ISTVÁN: RÓZSA SÁNDOR, AZ ALFÖLDI BETYÁR

2017. július 29. Kezdés: 20.30 óra
MÉSZÁROS LÁSZLÓ – LŐRINCZ ANDREA: HÓFEHÉR ÉS A HÉT TÖRPE

2017. július 30. Kezdés: 20.30 óra
BAKONYI GÁBOR – TIBOLDI MÁRIA: MÁGNÁS MISKA

2017. augusztus 20. és 21. Kezdés: 19.30 óra
SZÖRÉNYI LEVENTE – BRÓDY JÁNOS: ISTVÁN, A KIRÁLY

2017. augusztus 25. és 26. Kezdés: 19.30 óra
KÁLMÁN IMRE: CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

Jegyek már kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, és a mórahalmi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.

A koncertekre ITT vásárolhat jegyet!