2020-ban is érkezik a Patkó Lovas Színház

2020-ban, a hatodik évadban is különleges, látványos színházi élményt ígérhetünk a látogatóinknak. Minden korábbinál színesebb és grandiózusabb megvalósítással összesen 6 különböző produkciót mutatunk be a Nemzeti Lovas Színház vendégszereplésével. A repertorában musical, operett és családi darab is helyet kapott – mindenki megtalálja majd a kedvének valót. A jegyértékesítés elindult, akár már a karácsonyfa alá is kerülhet a belépőkből, amihez most is fürdőbelépőt adunk ajándékba.

A műsor összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy a család minden tagjának minőségi szórakoztatást biztosítsunk és a Mórahalomra érkező fürdővendégek tartalmas estéket tölthessenek a városban. A nyári programsorozatok gerincét továbbra is a lovas színház adja: megszokott művészeti értékű, látványvilágú és színvonalú produkciókra számíthatnak a vendégeink, akiknek igen változatos műfajokban kínálunk színházi élményt. A múlt kötelez bennünket, hiszen az elmúlt öt esztendőben Mórahalom végérvényesen feliratkozott a kulturális élményszerzés képzeletbeli térképére.

Az ezer férőhelyes fedett lovardában 2020. július 17-én indul a lovas színház szezon, ekkor mutatjuk be a Nemzeti Lovas Színház legújabb sikerdarabját, A szabadság vándorai című musicalt. A darab a bajai premier után a fővárosban, a Kincsem Parkban is hangos sikert aratott. A musical egy színházi társulat létrejöttét dolgozza fel, különféle emberi sorsokon keresztül. A cél közös, melyhez a hit, a kitartás, az egyetemleges áldozatok, valamint a szeretet vezeti a főhősöket; megalakítva egy új színjátszási formát, amit ma úgy hívnak: Lovasszínház. Demjén Ferenc, Kossuth-díjas művész közel ötven éves munkásságának egy csodálatos kivonata a színdarab, újszerű köntösbe öltöztetve fantasztikus dalait. A szabadság vándorait júliusban kétszer, majd egyszer augusztusban is láthatja a közönség.

– A lovas színház rengeteg veszélyes pillanatot rejt magában, de itt, Mórahalmon olyan infrastruktúrát, olyan fedeles lovardát, olyan istálló-rendszert és olyan ellátást biztosítanak a színészeinknek és persze, a lovainknak is, hogy örömmel érkezünk ide, jövőre már a hatodik nyáron. Nyugodtan kijelenthetem, hogy hazajárunk Mórahalomra! Szeretnénk meghálálni a bizalmat és 2020-ban is fantasztikus produkciókkal fogjuk meglepni a közönséget – árulta el Pintér Tibor.

Az évad másik különleges előadása a Szilaj című családi musical lesz, ami a betörhetetlen vadló kalandjairól mesél majd. A történet a messzi Vadnyugatra kalauzol, ahol dúl a háború a lovasság és az indiánok között. Soha nem lehet béke a két világ találkozásakor, ám Szilaj varázslatos lényével mégis hidat épít ember és ember között. Világpremiert jelent, hogy először lesz látható együtt a klasszikus stílus és szabad idomítás művészete a lovas színházak történetében. A darab végén Szilaj teljesíti a lehetetlennel felérő küldetését: megmenti szülőföldjét, ám ehhez hihetetlen bátorságra és elszántságra lesz szüksége. A darab az évad zárásaként, augusztus 30-án lesz látható Mórahalmon.

A korábbi években Mórahalmon nagy sikerrel játszott darabok közül ismét látható lesz a Mátyás, az igazságos, a Honfoglalás és a Kincsem. Ez utóbbiról a magyar lovassport nemzetközileg elismert nagykövete, Dallos Gyula, aki huszonötszörös magyar bajnok, tizenegyszeres világkupa győztes, hatszoros világkupa döntös, EB bronzérmes, százötvennégyszeres nagydíj győztes díjlovaglás szakágban azt mondta, hogy óriási nemzetösszetartó ereje van. De szintén méltatta a musicalt Sasvári Sándor, akit már a mórahalmi közönség is láthatott a Nemzeti Lovas Színház vendégművészeként. Lenyűgöző látvány, lovas- és kaszkadőr mutatványok, valamint fülbemászó dallamok jellemzik a musicalt, amely az egész családnak kellemes és izgalmas kikapcsolódást nyújt.

Új bemutató lesz Mórahalmon július 31-én az operettirodalom egyik legsikeresebb alkotása, Kálmán Imre legnépszerűbb operettje, a Marica grófnő, amely mindig ünnep egy színház és a közönség számára. Egy klasszikus nagyoperett minden kötelező kelléke jelen lesz – lóháton táncra pördülő, remek hangú színészekkel.

Az eső ellen is védő, félig nyitott lovarda ad helyet az előadásoknak, amelyek előtt kézművesvásárral, a lovas produkciók idején pedig állatsimogatóval várjuk a közönséget. Ahogy azt vendégeink már megszokhatták hagyományos színházi előadásokkal, vígjátékokkal és koncertekkel is kedveskednek a szervezők – ezek teljes listájáról hamarosan beszámolunk.
Akik a Mórahalmi Tourinform irodában előzetesen regisztrálnak a transzferjáratra, az előadások után ingyen utazhatnak vissza Szegedre. A helyi szállodák és magánszállások vendégei pedig városnéző kisvonattal érkezhetnek a helyszínre.

A Patkó Lovas- és Szabadtéri Színház valamennyi 2020-as lovas színházi előadására már megvásárolhatók a belépők – minden belépőjegy mellé akárcsak a korábbi években -, most is fürdőbelépőt adunk ajándékba. Várjuk 2020-ban is a Patkó Lovas- és Szabadtéri Színházban!

Jegyek kaphatók online, valamint az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, valamint a mórahalmi és a szegedi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.