Friss

A betyárját! Jön a Rózsa Sándor Pintér Tiborékkal – videó

Vasárnap lesz a premierje a Rózsa Sándor, az alföldi betyár című rockoperának a mórahalmi Patkó Lovas Színházban. A darab rendezője és egyben címszereplője, Pintér Tibor fergeteges előadást ígér szekérrablással, lovas üldözési jelenetekkel és persze egy szívbe markoló szerelmi szállal.
A betyárok közül a legismertebbeket szinte hősként tisztelték, valóságos legendákat szőttek az alakjuk köré, egy-egy vezérük lett a betyárvirtus megtestesítője, a népdalok hőse. Legnagyobb hírnévre az alföldi, Mórahalom-Ásotthalom környéki Rózsa Sándor tett szert közülük – a Nemzeti Lovas Színház az ő történetét dolgozza fel legújabb rockoperájában.

– Rózsa Sándor szinte egy mítikus figura a környéken, azt beszélik, hogy sokat segített a szegényeken és innen vonult be, állt a szabadságharc mellé. Szeretnénk bemutatni a magyar csikósvilágot, ostorcsapásokkal, fokosokkal, lovas jelenetekkel. A legújabb lovaink -amelyeket egyenesen Andalúziából hoztunk -, főszerepet kapnak a kitűnő színészek mellett a darabban. Ezek kivételes mének, szinte táncra perdülnek a porondon, még dinamikusabb lesz velük az előadás – mondja Pintér Tibor.

Azt se feledjük, hogy Nótár Mary lesz a Rózsa Sándor, az alföldi betyár egyik sztárszereplője. Hogy pontosan milyen szerepet osztott rá Pintér Tibor, azt megtudhatják azok, akik jegyet váltanak a darabra.

Jegyek ajándék fürdőbelépővel együtt már kaphatók!

2017-ben ismét felpörög Mórahalom! Klasszikus és új darabokkal várja látogatóit a Patkó Lovas Színház.
A Nemzeti Lovas Színházzal karöltve folytatódik az élménysorozat.

Jegyek már kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, és a mórahalmi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.