A Honfoglalással ünnepelt Mórahalom

Lovas színházi előadással ünnepelt augusztus 20-án Mórahalom. Pintér Tibor és társulata ezúttal is elvarázsolta és egyben felemelte a közönséget, amely szűnni nem akaró tapssal jutalmazta az előadást. Lóháton igazán unikális a Honfoglalás.

A Koltay Gábor rendezte Honfoglalás című történelmi mozifilm alapján készült rockopera a rendező testvére, Koltay Gergely és zenésztársa, Szűts István alkotása. Színpadra állítása pedig a Nemzeti Lovas Színház és Pintér Tibor érdeme. A Balázs Béla díjas filmrendező egyébként ott is ült a Patkó Lovas Színház nézőterén, az előadás végén nem is felejtették el méltatni az érdemeit.

De vissza a darbhoz! A társulat vezetője ezúttal szerepet cserélt Mohácsi Márkkal: ő játszotta Árpádot, a fiatal színészre pedig a Táltos szerepét osztotta. A meglepő változtatás remekül sült el, mindketten lubickoltak “új szerepükben”. Mohácsi Márk dupla fáklyás lovas vágtája pedig Európa bármely színpadán megállná a helyét.

A történet végig vezetett bennünket a vezérek vívódásain egészen a vérszerződésig. A sok-sok küzdelem és fájdalom, illetve a fáradságos vándorlás után a magyarok hazaérkeznek a Kárpát-medencébe. Nem is maradt el a katartikus élmény, a közönség zárásként együtt énekelt a színészekkel.