Friss

Elképesztő varázslat és Illés-dalok várnak a nézőkre június 30-án, Mórahalmon

Az Illés zenekar és Szente Vajk Tied a világ! című zenés darabját láthatja a közönség június 30-án Mórahalmon, a Patkó Lovas Színházban.

A zenés társasjátékot 2014 júniusában mutatta be a Játékszín Szente Vajk rendezésében. Az Illés zenekar előtt tisztelgő darabot a kecskeméti színház társulatának előadásában láthatják nézőink.
„A eredeti felkérés úgy szólt, hogy az Illés-zenekar megalakulásának 50. évfordulójára készüljön nagyszabású, fergeteges musical a Játékszín színpadára. Tudni kell, hogy a Játékszín színpada uszkve 50 négyzetméter… Végül azt javasoltam, hogy hozzunk létre egy olyan produkciót, amely egyszerre koncert és színházi játék, valamiféle átmenet a kettő között. Fogalmam sem volt, hogy működik-e egyáltalán egy ilyen produkció, de az eltelt idő azt bizonyította, hogy nagyon is működik. A Játékszínben hatalmas bulivá válnak az előadások, a közönség szereti, a nézők együtt énekelnek a színészekkel, táncolnak…” – fogalmazott a Szente Vajk.

A rendező úgy véli az előadás sikerének titka egyrészt az Illés együttes fantasztikus zenéje, másrészt a darab hangulata, amelyben a színészek olyan természetességgel játszhatnak, mintha végig improvizálnának. Éppen ennek a lehetőségnek a megőrzése volt a cél, amikor Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház direktora és Szente Vajk néhány módosítással a kecskeméti társulatra „igazította” a darab szövegkönyvét.

tiedavilag1

Egy lakásavató bulit megrendezni nagy büszkeség, nagy öröm, nagy munka… és még nagyobb csalódás, ha a meghívottak nagy része el sem jön! A mi házigazdánkkal pontosan ez történik, de a legjobb barátok vele is ott vannak élete meghatározó pillanatában, nem beszélve az elmaradhatatlan party kellékekről, úgymint a pizza (a hozzá tartozó gyönyörű pizzafutár lánnyal), az akadékoskodó házmester és természetesen a zene! Melyik házibuliban ne kerülnének elő a régi idők slágerei, a jól ismert Illés-nóták!?

Főhőseink dalra fakadnak és a nehezen induló összejövetelt egyszeriben fergeteges koncertté változtatják. Felcsendülnek a Táncdalfesztiválokról jól ismert, a számos kis- és nagylemezt kiadott, fiatalok ezreinek reményt, utat, életre szóló élményeket adó, legendás Illés-együttes dalai… ráadásul valami egészen elképesztő varázslat is történik ezen az éjszakán, amikor Tied a világ!

Volt, aki 9-szer látta!!!

Megunhatatlan!  – mondja Mencseliné Koperniczky Éva, a kecskeméti színház Tied a világ! című produkciójának leghűségesebb nézője, aki a bemutató óta 9-szer látta az előadást.
– Fantasztikus a hangulat, nagyszerű a zene, ráadásul mindig fel lehet fedezni valami újat az előadásban – meséli Éva. – Gyerekkorom óta szeretem az Illés együttes zenéjét! Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy Szente Vajk Kecskeméten rendezi a darabot. Szerencsére a lányaim is szívesen hallgatnak Illés dalokat, úgyhogy általában együtt néztük az előadásokat. Egyébként szerintem nem is kell Illés-rajongónak lenni ahhoz, hogy valaki élvezze ezt a produkciót. A színészek fantasztikusak! Olyan hangulatot teremtenek, ami magával ragadja a nézőket – kortól, zenei ízléstől függetlenül.

tiedavilag4

A kecskeméti Tied a világ! rajongótábora igen népes: sok néző váltott 2-szer, 3-szor, 4-szer jegyet az előadásra. – Soha nem volt olyan érzésem, hogy elég volt, többet nem nézném meg. Minden alkalommal vártam, hogy újra láthassam!

Együtt buliznak szülők és gyerekek! – 6 ezer néző az Illés-musicalen

Olyan a hangulat, mint egy igazi rock koncerten… A kecskeméti színház Tied a világ! produkciójára 6 ezer néző volt kíváncsi a premier óta.
– Hihetetlenül jó érzés látni, hogy a szülők elhozzák kamasz gyerekeiket, és együtt buliznak. Nagyon kevés zene tudja betemetni a generációk közötti szakadékot: az Illésé ilyen – meséli Dobó Enikő, aki a pizzafutár szerepében lép színpadra a darabban. A szülőknek a fiatalságuk elevenedik meg, a tinik itt csodálkoznak rá, hogy milyen fantasztikus ez a zene.  – Én sem voltam korábban Illés rajongó, de a Tied a világ! próbái alatt „megfertőződtem” – mondja Enikő. – Az élő zene, a mai ízlésnek megfelelő hangszerelés és a fantasztikusan éneklő fiúk, Aradi Imre, Ferencz Bálint, Kiss Zoltán és Szemenyei János elképesztő hangulatot teremt. Mintha egy igazi koncerten, vagy házibulin lennénk. Ráadásul interaktív az előadás, és ennek megfelelően mindig más. A közönség velünk énekel, sőt, egy-egy vállalkozó szellemű néző még a színpadra is feljöhet táncolni!

Jegyek ajándék fürdőbelépővel együtt már kaphatók!

2017-ben ismét felpörög Mórahalom! Klasszikus és új darabokkal várja látogatóit a Patkó Lovas Színház.
A Nemzeti Lovas Színházzal karöltve folytatódik az élménysorozat.

Jegyek már kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, és a mórahalmi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.