2017-es előadások

PINTÉR TIBOR-SZŰTS ISTVÁN: Rózsa Sándor, az alföldi betyárnépi rockopera

A betyárok világát egyféle romantika övezi, s mivel a mindenki által gyűlölt hatalom üldözte őket, némi rokonszenvet is ébresztettek. Legnagyobb hírnévre az alföldi, Szeged környéki Rózsa Sándor tett szert közülük.  A darab a legendás betyárvilág korából meríti történetét, cselekménye izgalmas, szerelmi szálakkal tarkított kalandok sora. Az útonálló, fosztogató szegénylegények már a Rákóczi-szabadságharc után megjelentek, de csak a 19. század elején növekedett a számuk. A betyárok a földnélküli zsellérekből és a kegyetlen katonafogdosás elől, vagy éppen a katonai szolgálatból menekülő legényekből, csavargókból verbuválódtak. Világukat egyféle romantika övezte, s mivel a mindenki által gyűlölt hatalom üldözte őket, némi rokonszenvet is ébresztettek.

pinter_tibor6001
lovasjegy

A valóságban azonban nagy részük közönséges bűnöző volt, akiről nehéz lett volna népdalokat költeni. A “jó betyárok” körül viszont valóságos legendák alakultak ki, hősként tisztelték őket, egy-egy vezérük lett a betyárvirtus megtestesítője, a népdalok hőse. Legnagyobb hírnévre az alföldi, Szeged környéki Rózsa Sándor tett szert közülük

A darab kiváló jellemábrázolással fordulatos módon mutatja meg Rózsa Sándor, a betyár személyiségének átalakulását. Drámai feszültségekkel, hármas szerelmi kalanddal, időnként humorral jelenik meg a Magyar Zorro, vagy Robin Hood betyár alakja. A látványos lovas jelenetek, szekérrablások, táncok csak fokozzák a hangulatot.

Szűts István a Kormorán együttes zeneszerzője, kiváló népi ihletésű rock zenét szerzett a darabhoz, amely nagyszerűen hangszerelt és kiválóan harmonizál a történettel.

Szereposztás:

Rózsa Sándor- Pintér Tibor
Cinka, Rózsa szerelme -Pápai Kíra
Katona Pál, Rózsa barátja – Mohácsi Márk
Ráday Gedeon, királybiztos – Bencze Sándor
Biszelka, Rózsa édesanyja – Lőrincz Andrea
Kazi, a női betyár – Bányavölgyi Donáta
Bizsu, Cinka barátnője – Ambrus Izabella/Becz Bernadett

Rózsa Sándor, az alföldi betyár – népi rockopera, 2017. július 23. és 24. vasárnap és hétfő
Kezdés: 20.30 óra – Online jegyvásárlás itt!

MÉSZÁROS LÁSZLÓ – LŐRINCZ ANDREA: Hófehér és a hét törpe – új magyar családi musical

Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében. Nemsokára aztán a királynő világra is hozott egy leányt, akinek a bőre fehér volt, az ajkai vörösek, s a haja ébenfekete. A kis ercegnőt Hófehérkének nevezték el…A világhírű Grimm-mese életre kel musical formájában, kicsit új köntöst kapva a nagy Hollywood-i sikerprodukciók mintáját követve. Részesei lehetünk egy mesés történetnek, ahol a jó méltán nyeri el a boldog befejezést, a lélek tisztasága és a belső értékek győzedelmeskednek.

hofeher
lovasjegy

Rendező: Pintér Tibor
Zeneszerző: Mészáros László
Szövegíró: Lőrincz Andrea
Koreográfus: Patuzzi Mónika
Díszlet: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán

Szereposztás:

Hófehér: Pápai Kíra
Herceg: Pintér Tibor
Mostoha: Becz Bernadett
Tükör: Lőrincz Andrea
Vadász: Bencze Sándor
Bányafőnök: Dancs János

Tudor: Mohácsi Márk
Morgó: Bányavölgyi Donáta
Szende: Henczi Emma
Hapci: Ambrus Izabella
Vidor: Sipos Balázs
Szundi: Wieszt Mercédesz
Kuka: Bíró Bálint

Farkasok: Katrics Tamás, Nagy Balázs
Király: Katrics Tamás
Királyné: Kristóf Cintia

Hófehér és a hét törpe – új magyar családi musical, 2017. július 29., szombat
Kezdés: 20.30 óra – Online jegyvásárlás itt!

BAKONYI GÁBOR – TIBOLDI MÁRIA: Mágnás Miska (Operett két felvonásban – átirat)

11Miska, a talpraesett lovászfiú pillanatok alatt s szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából pedig estélyi ruhás dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel, a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

Író: Bakonyi Gábor
Átdolgozta: Tiboldi Mária
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: Patuzzi Mónika
Díszlet és látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán

Szereposztás:
Miska – Mohács Márk
Marcsa – Becz Bernadett
Baracs – Pintér Tibor
Rolla – Pápai Kíra
Nagymama – Lőrincz Andrea
Pixi, Mixi – Csizmadia Ákos, Bencze Sándor
Pincér – Bíró Bálint
Eleméry – Bakti Zoltán

Mágnás Miska – operett két felvonásban 2017. július 30., vasárnap
Kezdés: 20.30 óra – Online jegyvásárlás itt!

lovasjegy

SZÖRÉNYI LEVENTE – BRÓDY JÁNOS: István, a király – rockopera

A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000. év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

Szereposztás istvan
lovasjegy

Zeneszerző: Szörényi Levente

Dalszöveg: Bródy János

Rendező: Pintér Tibor

Koreográfus: Patuzzi Mónika, Bakti Zoltán

Díszlet és látvány: Domján Gábor

Technikai vezető: Csukay Zoltán

Szereposztás:

István – Sándor Péter
Koppány – Pintér Tibor
Sarolt – Lőrincz Andrea
Gizella – Pápai Kíra
Torda és Laborc – Mohácsi Márk
Réka – Becz Bernadett
Asztrik főpap -Dancs János
Főurak – Bencze Sándor, Bakos Attila, Bíró Bálint
Koppány feleségek – Bányavölgyi Donáta, Ambrus Izabella, Henczi
Emma

István, a király – rockopera 2017. augusztus 20., 21., vasárnap és hétfő
Kezdés: 19.30 óra – Online jegyvásárlás itt!

KÁLMÁN IMRE: Csárdáskirálynő

Edvin herceg rajong Szilviáért, a Pesti Orfeum csillagáért, de arisztokrata családja ellenzi a rangon aluli kapcsolatot. Edvin szülei mindent elkövetnek, hogy visszacsalják fiukat Bécsbe, hogy ott eljegyezze unokahúgát Stázi grófnőt. A cselekményt a kedves, bolondos Bóni gróf és Feri bácsi, az orfeum törzsvendégei bonyolítják. A végén persze mindenki boldog lesz szíve választottjával.

csardas
lovasjegy

A világhírű dallamok, mint a “Te rongyos élet”, “Hajmási Péter”, “Emlékszel még”, valamint eredeti humora tette ezt az operettet színházunk legnépszerűbb produkciójává is.

Főbb szerepekben: Pintér Tibor, Mohácsi Márk, Pápai Kíra, Lőrincz Andrea, Becz Bernadett, Bencze Sándor.
Író: Kálmán Imre
Rendező: Maros Gábor és Pintér Tibor
Koreográfus: Patuzzi Mónika
Díszlet és látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán

Szereposztás:

Cecilia – Lőrincz Andrea
Szilvia – Pápai Kíra
Edvin Pintér Tibor
Stázi – Becz Bernadett
Bóni – Mohácsi Márk
Feri bácsi – Bencze Sándor
Miska – Csizmadia Ákos
Ferdinánd főherceg – Borsos Zoltán
Tábornok- Bakti Zoli

Csárdáskirálynő 2017. augusztus 25., 26., péntek és szombat
Kezdés: 19.30 óra – Online jegyvásárlás itt!

KONCERTEK, EGYÉB ELŐADÁSOK

Ismerős arcok koncert/ 2017. június 09. (péntek) 20.30 óra

Az Ismerős Arcok zenekar “kortalan” zenéje generációról generációra öröklődik, és ezáltal a családok kedvelt zenekarává vált. Zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is. Dalaik témái között a legjellemzőbb gondolatok a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága.

ismerősa

Kecskeméti Katona József Színház: Tiéd a világ!/ 2017. június 30. (péntek) 20.30 óra

Illés zenekar – Szente Vajk

A Kecskeméti Katona József Színház társulata a legendás Illés együttes dalain keresztül röpíti a nézőket egy házavató bulira: a „Tiéd a világ!” című zenés darabban felcsendülnek a Táncdalfesztiválokról jól ismert, fiatalok ezreinek reményt, utat, életre szóló élményeket adó Illés-dalok… ráadásul valami egészen elképesztő varázslat is történik majd azon az éjszakán.

700 x 1000 szereposztas freklam 2017
tiedjegy

Boban Markovic Orkestar/ 2017. július 01. (szombat) 20.30 óra

Boban Marković mindent elért, amit egy zenekarral el lehet érni a világ e szegletében: díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei hallgatják zenélésüket, bárhol is játsszanak Európában. Mi sem ígérhetünk mást, mint önfeledt, szabad örömzenélést, ahol a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és zenekara muzsikájában.

boban-markovic

bobanjegy

Müller Péter Sziámi: Somnakaj/ 2017.július 16. (vasárnap) 20.30 óra
Gipsy musical.

Olyan jön, ami még nem volt: a fővárost már meghódította a Somnakaj című „gypsy musical”, mely az első roma sorsjáték romák és nem romák előadásában. A darabban helyet kap az élőzene, a tánc, a tradicionális képzőművészet és iparművészet, melyek együttesen adnak hiteles képet a roma világról. Kitörő érzelmi gazdagság, vérbő temperamentum jellemzi a kétórás előadást. A nézők hol sírnak, hol nevetnek. A cigány emberekre illetve a roma kultúrára jellemző hullámzó érzelmi állapot nem tud nem hatni a hallgatóságra. És ha érzelmileg hatni tud, már sokat elért. Elérte, hogy mosolyogva, érzelmekkel telítődve esetleg másképpen lássuk mindazokat, akik mellettünk élnek a mindennapokban.

Szomnakaj-07

somnakajkat

Szerzők
Író: Müller Péter Sziámi
Zeneszerzők: Kovács Antal, Marco Markovic, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus, tradicionális roma dalok
Rendező: Hegyi Árpád Jutocsa

Szereposztás
Somnakaj – Szakács Hajnalka
Gojma – Kovács Antal
Misi – Oláh Gergő
Doktornő – Falusi Mariann
Zsáró – Papadimitriu Athina
Sanyi tata – Balogh Lajos
Béla bácsi – Szakcsi Lakatos Béla
Lajoska – Kathy Horváth Lajos

Demjén Ferenc koncert/ 2017. augusztus 04. (péntek) 20.00 óra

A több mint 50 éve a pályán lévő énekes, dalszövegíró, zeneszerző számos díjjal büszkélkedhet. Kossuth-díjas, EMeRTon-díjas, Huszka Jenő-díjas, Artisjus-díjas legendás előadó, őt köszönthetjük Mórahalmon.

demjénrózsi
demjénnézőtér

 • A produkciókról
 • Kinek szól?

  DSC_0091A produkciók megalkotásánál az volt a célunk, hogy minden korosztály, így a gyermek és ifjúsági korosztály számára megfelelő szórakoztatást nyújtsunk látványos díszletelemeinkkel, vetítéseinkkel és koreográfiáinkkal.

  Fontos számunkra, hogy a múltból táplálkozva mutassuk meg gyermekeinknek jövőképüket, hiszen ez az, ami minket is nap mint nap formál és alakít.

 • Nemzeti Lovas Színház
 • Színház lovasokkal és lovakkal

  DSC06946A Szigetszentmiklósi Sziget Színház igazgatója, Pintér Tibor színművész 8 évvel ezelőtt megalapította az első magyar lovas színházat, amelynek Komáromban egy történelmi múltú lovarda adott helyet és Magyar Lovas Színház-Komárom néven tartotta előadásait. Ezt a színházat maximális sikerre vitték a Szigetszentmiklósi Sziget Színház társulatával.

  Előadásaikat eddig kb. 25.000 néző tekintette meg, legsikeresebb darab a Honfoglalás című új magyar rockopera volt, amelyben 40 fő lovas és 50 fő egyéb szereplő játszott, átlagosan 30 lóval dolgoztak.

  Pintér Tibor művészként tovább álmodta a lovas színház jövőjét és ennek hiteles alakjaként, újult erővel, Budapesten szeretné megvalósítani új és saját lovas színházát Nemzeti Lovas Színház néven. A budapesti előadások mellett színháza turnészínházként is működik, így 2013-tól a Nemzeti Lovas Színház Pintér Tibor vezetésével útjára indult. A produkciók vidékre, sőt külföldre is megrendelhetőek, falunapokra, lovas rendezvényekre, nagyobb városi ünnepségekre.

 • Pintér Tibor
 •  A mindenes

  DSC_0892Musical és operett színész, énekes, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház alapítója és igazgatója. 7 évig volt a Komáromi Lovas Színház alapítója és művészeti igazgatója, rendezője és  producere.

  Jelenleg a Nemzeti Lovas Színház alapítója, művészeti igazgatója, rendezője és producere. 11 éve vezet Szigetszentmiklóson musical stúdiót és nevel ki tehetségeket, kezei alól került az Budapesti Operettszínházba Bordás Barbara primadonna és Vörös Edit is, valamint nála kezdték a pályájukat az X-Faktorból jól ismert Rocktenors tagjai is!

  1997-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Operett-Musical szakán Szinetár Miklós osztályában. Előszerződéses ösztöndíjjal két évadra a Veszprémi Színház társulatának tagja volt, ahol főszerepeket is játszott. Később Budapestre költözött és a Budapesti Operettszínház vendégművésze volt 1 éven keresztül. Itt és a Miskolci Nemzeti Színházban számos zenés főszerepet játszott el.

  Gyermekei: Janka (1998 ) és Máté (2006)
  Hobbi: lovaglás, tenisz, vizisí, wakeboard, snowboard, síelés