Friss

Ezt a Fekete álarcos lovast nem felejti, aki látta!

Varázslatosan indult a mórahalmi Patkó Lovas Színház negyedik évadának lovas színházas műsora: Pintér Tibor és társulata, a Nemzeti Lovas Színház akciófilmeket meghazudtoló látványvilággal, a legmenőbb cirkuszok ámulatbe ejtő mutatványait megidézve és sokáig dudolható dallamokkal kényeztette el a nézőket. Soha rosszabb kezdést!

A Nemzeti Lovas Színház társulata semmit sem bízott a véletlenre: az egyik legakciódúsabb, legmuzikálisabb és leglátványosabb darabjukkal, a Fekete álarcos lovas című családi musicallel indították a mórahalmi Patkó Lovas Színház negyedik évadának lovas színházas műsorát. Rengeteg gyermekes család gondolta úgy, hogy a lurkóknak is tetszeni fog a korábban számos formában a mozivásznon is megelevenedő töténet. És nem is csalatkoztak: a felnőttek mellett a gyerkőcök is nagyon élvezték a fordulatos cselekményt, ráadásul a lovarda homokjában is fontos szerep jutott az aprócska táncosoknak, akik láthatóan roppant mód élvezték a táncos jeleneteiket.

Pintér Tibor nem egyszer némi öniróniát is csempészett az alakításába, ami szinte vérbeli akicósztárért kiáltott – Tenya pedig kiállta a próbát, nála autentikusabb álarcos hőst aligha lehetne találni kis hazánkban. A Nemzeti Lovas Színház többi vezető színésze is lubickolt a szerepében: Bencze Sándor remekül hozta az intrikus, csak magára gondoló antihőst, akit még a saját “szerettei” sem fogadnak el. Pápai Kíra mint megannyiszor, most is bizonyított a végzet asszonyaként, egy filmben az akciódús jeleneteit – a lovon száguldást, a párbajozást – biztosan dublőr játszotta volna el, itt azonban mindent maga vitt el a (ló)hátán, mindemellett tűpontosan énekelt. Mohácsi Márk már régen kinőtt a “kisebbik Pintér Tibor” szerepből, egyre nagyobb rajongótáborral bír, de sokat is tesz azért, hogy szeressék, ezúttal is parádézott a szerepében.

Lőrincz Andrea és Virsinszki Zoltán kettőse hozta a darab vicces oldalát, egyszerűen nem lehet őket nem szeretni. A fiatal tehetségek, Bányavölgyi Donáta és Ambrus Izabella is érett játékkal győzték meg a közönséget, jelenlétükkel mindig tüzet, izgalmat, fordulatot vittek a történetbe. A tánckar parádés volt, Vincze Levente szólója – ami az előadás előtti főpróbán került a darabba – szintén emélkezetesre sikeredett.

Papadimitriu Athina legutóbb a Somnakajjal járt Mórahalmon, akkor is, most is sokan tapsoltak a népszerű színművésznőnek. Egy szó mint száz: a Fekete álarcos lovas jött, azaz belovagolt a mórahalmi éjszakába, látott és győzött: csak egy emlék marad majd belőle, de micsoda emlék is az!

A Patkó Lovas Színházban legközelebb a Rózsa Sándor, az alföldi betyár című darab lesz látható, ami már tavaly is óriási sikert aratott. Azóta csak jobb lett, nincs kétségünk afelől. hogy ezúttal is lenyűgözi majd a közönségét. A július 29-i előadásra jegyek még kaphatók!

Jegyek kaphatók online, valamint az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, és a mórahalmi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.