Friss

Hatalmas sikerrel, a Gladiátorral zárt a mórahalmi Patkó Lovas Színház 2016-os évada

Lenyűgöző látvány, a legnívósabb cirkuszi showkat idéző lovas- és kaszkadőr mutatványok, valamint kiváló színészi játék jellemezte a mórahalmi Patkó Lovas Színház 2016-os idényének záró darabját, a Gladiátort. Az évad során 5 különböző darabot, összesen 9 teltházas előadást láthatott a közönség.
Pénteken és szombaton a Gladiátor című musicalt mutatták be a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház előadásában a mórahalmi Patkó Lovas Színházban, ahol csakúgy mint a 2016-os évad összes előadásán ezúttal is telt ház fogadta az érdeklődőket. A homokháti város lovas színházának második évada június 25-én indult a János vitézzel és a népszerű musicalek mellett rockoperát és operettet is felvonultatott: a Mágnás miska az egész előadás-sorozat egyik legsikeresebb darabja lett a nézők visszajelzései szerint az ünnepi István, a királlyal együtt.

A Gladiátor című darab igazi szuperprodukciót ígért és a nézők valóban feledhetetlen színházi élményben részesülhettek. A darabban a 3. századi Római Birodalom elevenedett meg: ének, lovas látványelemek, római szekerek és lovas kaszkadőrmutatványok varázsolták vissza a nézőket Nikomédiába, a birodalom keleti fővárosába. Az ősbemutató tavaly novemberben megtöltötte a Budapest Arénát, most pedig a Patkó Lovas Színházban is felcsendültek a lovak hátáról énekelt dallamok – mindkét mórahalmi előadáson telt ház előtt.
Pintér Tibor társulata a helyi statisztákkal kiegészülve nagyszabású ókori látványvilágot varázsolt a lovardába, a díszletek között valós történelmi figurák – a Sasvári Sándor alakította Diocletianus császár, a most is erős karakterű Papadimitriu Athina Alexandra császárné szerepében és a mindig nagyszerű Várfi Sándor, ezúttal Cato, a látóként –  és egy elképzelt szerelmes pár történetét mutatta be egy nagyívű vízió keretbe foglalásaként. Aki látta az előadást biztosan nem felejti el a harci szekerek akciófilmekbe illő versenyét, a felgyűjtott és kocsi után húzott embert vagy Katrics Tamás lovas íjász és kaszkadőr a színdarabba írt bemutatóját. A közönség mindkét napon felállva, vastapssal köszönte meg a színészek játékát.

Duka Félix, a mórahalmi Patkó Lovas Színház igazgatója elárulta, hogy már most gőzerővel készülnek a jövő évi műsorterv összeállításán. Szeretnék még az idén meghirdetni, hogy a karácsonyi ünnepek előtt már megvásárolhatók legyenek a belépők. Ami biztos, hogy számos meglepetésre is számíthat majd a közönség az új évadban, ugyanis a lovas színházon kívül más, nagy érdeklődést kiváltó műfajokat és koncertet is szeretnének a szervezők a mórahalmi lovardába vinni.