Friss

Helyi lovasok statisztálnak a színházi előadásokon

Domaszéki, mórahalmi és szegedi lovasok is szerepelnek a Nemzeti Lovas Színház három előadásában augusztusban Mórahalmon.

Idén Mórahalom nyári programkínálata lovas színházzal bővül. Augusztus 20–22. között három lovas színházi előadást mutatnak be a város fedett lovardájában, a Futó-Dobó Lovasközpontban. Az első két napon a Honfoglalás, zárásként pedig a Mátyás, az igazságos című rockopera látható a Nemzeti Lovas Színház előadásában.

A produkcióban több helyi – domaszéki, mórahalmi és szegedi – lovas is szerepel – írja a delmagyar.hu.

– A társulat vezetője, Pintér Tibor 15 lovas segítőt kért, de ezek közül biztosan válogatni fog. Mi nem éneklünk, háttérszereplők leszünk. Hogy tudjuk, mi vár ránk, Császártöltésen megnéztük a Honfoglalást. A statiszta lovasok zászlót vittek, álltak a háttérben és vágtáztak – mondta a csapat egyik tagja, Kiss Mónika. A mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont 28 éves vezetője azóta lovagol, mióta ülni tud.

– Így születtem, lovak mellett nőttem fel – mondta. Szülei szerint kiskorában egy öreg ló sörényébe kapaszkodva kísérte édesapját, aki egy másik lóval ekézett.

– A fogathajtásban vagyok otthon, kettes és négyes fogatokon versenyzek amatőr szinten. Hódmezővásárhelyen az állattenyésztési napokon egy ötös fogattal tartottam bemutatót – mesélte Mónika, aki Budapesten nemrégiben szerezte meg a lovas tanári diplomáját.

– Mindannyian nagyon készülünk, várjuk a fellépést. Ez az első alkalom, hogy zenés produkcióban állunk közönség elé – árulta el Kiss Mónika.