Friss

Indul a lovas színház hatodik évada

Hatodik évadát kezdi Mórahalmon hamarosan a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház és újra látogatható a teljes fürdő a városban.

– A város stratégiai célként tűzte ki, hogy a járványhelyzet enyhülésével az elsők között indítsa újra turisztikai intézményeit. Örömmel jelenthetem, hogy már nem csak szabadtéren strandolhatnak a vendégek, hanem a fedett medencéket is korlátozás nélkül igénybe vehetik – kezdte a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház hatodik évadáról szóló sajtótájékoztatóját Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, aki úgy fogalmazott, felhőtlen kikapcsolódást szeretnének biztosítani a nyárra, aminek része a lovas színház is.

– A veszélyhelyzet megszűnésével nyitjuk a nyári kulturális programjainkat. Reménykedtünk ebben a döntésben, így már egy hónappal ezelőtt elkezdtük tervezni az előadásokat. A lovas színház produkcióit az eredeti ütemezés szerint meg tudjuk tartani. Július 17-én, pénteken a Szabadság vándorai című musicallel indítunk a Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve. Az elmúlt időszakban komoly színpad- fény- és hangtechnikai fejlesztéseket valósítottunk meg – folytatta a polgármester, majd átadta a szót a Nemzeti Lovas Színház igazgatójának, Pintér Tibornak, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy újra a homokháti városban dolgozhat társulatával.

– Az idei év egyik nagy kuriózuma a Szilaj című musical lesz, amiről azt kell tudni, hogy bár mesedarab, de komoly produkció. Ebben próbáljuk ki a szabadidomítást, ami azt jelenti, hogy a földről, mindenféle felszerelés nélkül kommunikálunk a lóval. Természetesen mindegyik előadásunkra nagyon büszkék vagyunk. Ahogy évről évre a lovaink és a mi szellemünk is épül, úgy fejlődik a produkciók színvonala is, aminek legékesebb bizonyítéka Mórahalom, mert itt játszunk a legtöbbet a nyáron – magyarázta a színész-énekes, aki úgy érzi, társulatával hazajár Mórahalomra.