Friss

Lovas színházzal bővül Mórahalom nyári programkínálata

Idén nyáron vadonatúj kulturális szórakozási lehetőséggel várja vendégeit Mórahalom: augusztus 20-22 között három lovas színházi előadást mutatunk be a város fedett lovardájában, támlás székes nézőtérrel, ami országosan is egyedülálló körülményeket biztosít. Az első két napon a Honfoglalás, zárásként pedig a Mátyás, az igazságos című rockopera lesz repertoáron a Nemzeti Lovas Színház előadásában.

Mórahalom város önkormányzata komoly figyelmet fordít arra, hogy a Homokhátságon élőknek és a településen a pihenésüket töltő vendégeknek egyaránt tartalmas és minőségében igényes kulturális szórakozási lehetőségeket biztosítson az egész esztendő során.

Az újévi koncert, a majális, az aratóünnep, a Homokháti Sokadalom, a Rétesfesztivál, a fogathajtó vetélkedő, a kórus-, fúvós-, és néptánc találkozók mellett az Aranyszöm rendezvényház teltházas színházi előadásai is ennek az erőfeszítésnek a szellemében valósultak meg.

A színházszerető nagyközönség számára idén először – nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal – nyári szabadtéri színházi előadásokat szervez a város. Mórahalmon, a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában mutatjuk be 2015. augusztus 20-21-én Koltay Gergely – Szűts István: Honfoglalás, valamint 2015. augusztus 22-én Pintér Tibor – Szűts István: Mátyás, az igazságos című új magyar rockoperáját, a Nemzeti Lovas Színház előadásában.

A Honfoglalás című magyar rockopera feltárja magyar honfoglalással kapcsolatos legújabb történelmi információkat, üzenve a mai fiataloknak és a Kárpát-medencében élő összes magyarnak, hogy alaposabban megismerkedhessünk a valódi történelmünkkel. A produkció a legigényesebb zenei és prózai adaptáción keresztül látványos jelenetekkel, minőségi szereposztással mutatja be a 7 vezér hazatérését. A főbb szerepekben Pintér Tibor mellett váltott szereposztásban Buch Tibor/Tóth Attila, Rosta Claudia/ Halasi Bianka/Janza Kata és Papadimitriu Athina/Lőrincz Andrea látható.

A Mátyás, az igazságos produkció a magyar történelem egyik legendás alakjának történetét dolgozza fel. A darab Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róluk szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket.

Mindkét előadás két felvonásos: tömény izgalmat és lenyűgöző látványt nyújtanak, rengeteg meglepetéssel, mely garantálja a színvonalas szórakozást és kikapcsolódást. Várjuk augusztus 20-22. között a Mórahalmi Patkó Lovas Színházban!