Friss

Magyar Réka Mórahalmon debütált Somnakajként

Új szereposztással érkezett a hétvégén Mórahalomra a Somnakaj című roma sorsjáték. A címszerepet ezúttal Trokán Anna játszotta volna, ám a színésznő az előadás előtt váratlanul megbetegedett. Húga, Magyar Réka ugrott be a főszerepbe – parádésan!

Alig egy nappal a mórahalmi előadás előtt derült ki, hogy Trokán Anna egy hirtelen jött vírusos betegség miatt nem tudja vállalni a fellépést a Somnakaj című darabban. Hogy megmentse az előadást húga, Magyar Réka felajánlotta, hogy eljátsza a címszerepet. Kevesebb mint 24 óra alatt megtanulta a hosszú monológokat, a dialógusokat, a dalokat és a táncokat is – és végül hibátlanul teljesített az előadás során. Nagy-nagy gratuláció jár ezért neki!

Mind ahogyan mindenki másnak is, aki közreműködött a nagyszabású produkcióban, amely másodjára is meghódította a Patkó Lovas Színház közönségének a szívét. Különösen Papadimitriu Athina és Falusi Mariann kettőse, színészi játéka volt roppant érzékeny és meggyőző. Ezúttal is megszületett a csoda: a zenészek, a színészek és a táncosok segítségével közel két óra alatt, megismerhettük a tehetséges cigánylány, Somnakaj sorsát, a születésétől a felnőtté válásig. Ami arra mutat példát, hogy akkor is kitörhet valaki a szegénysorból, ha vállalja származását.