Nélküled nem lehet Ismerős arcok koncert – várunk Mórahalmon!

Idén az óriási sikerű lovas színházi produkciók mellett zenés előadásokkal és koncertekkel is várja közönségét a Mórahalmi Patkó Lovas Színház. A koncertek sorát az Ismerős arcok nyitja 2017. június 9-én, pénteken. Ennek apropóján a zenekar frontemberével, Nyerges Attilával beszélgettünk.
– Idén lesz 18 éves a zenekar, az emberi léptéket tekintve nagykorúvá érett. Ez a 18 év zeneileg is egy folyamatos fejlődést jelentett?

– Természetesen, hiszen ha nem fejlődünk, nem jutottunk volna el idáig. Kezdetben blues-rockot játszottunk, normál rockzenekari felállással. Ahogy változtak az idők és kiteljesedett a zenénk és a mondanivalónk, elengedhetetlenné vált új hangszerek (billentyű, szaxofon, hegedű, harmonika) beépítése a produkcióba. Mára ezek adják meg a zenénknek azt a különleges hangzásvilágát, lágyságát és virtuozitását, ami miatt nem lehet összehasonlítani a zenei stílusunkat más rockzenekarok művészetével.

– Sokféle stílus keveredik a zenétekben: a népi elemek, a rock, a heavy metal, sőt még a dzsessz is. Mi a zenekar igazi karaktere?
– A heavy metaltól azért kicsit távol állunk, de kétségtelenül a zenei keretet a dallamos, feszes rockzenei alapok adják. Ezt ötvözzük a blues, jazz, world és népi, valamint minden olyan zenei elemmel amelyek a hatással vannak ránk. Ez a fúzió – vagy nevezhetjük sokszínűségnek is – adja meg azt a karakterét a zenénknek amely csak ránk jellemző.

– Évente több mint 100 élő koncertet adtok, hasonló helyen jártatok már, mint a mórahalmi lovarda?       
– Hogyne, hiszen a debreceni Lovardában is többször felléptünk már, de a hangulatos csárdán és lóversenypályán át egészen a több ezres befogadóképességű sportcsarnokig, már mindenhol zenéltünk.

– Mire számíthat a közönség a mórahalmi koncerten?
– Mivel jelenleg is a legújabb zenealbumunkon dolgozunk, biztosan el fogunk játszani pár új szerzeményt. A műsor gerincét azonban az elmúlt 18 év legsikeresebb dalai és közönség kedvenc szerzeményei adják.

– Legismertebb slágeretek, a Nélküled a határon túli magyarság himnuszává vált, erre különösen büszkék lehettek.
– Én ezt nem nevezném slágernek – mert akkor a rádióállomások is játszanák, amit most nem tesznek – hanem egy olyan dalnak, amely a dallamvilágán és a szövegén keresztül utat talált a gondolkodó emberek szívéhez, lelkéhez. Talán ez a dal is hozzájárul ahhoz a nemzeti összetartozáshoz, amire a Kárpát-medencében a legnagyobb szükség van.

Jegyek ajándék fürdőbelépővel együtt már kaphatók!

2017-ben ismét felpörög Mórahalom! Klasszikus és új darabokkal várja látogatóit a Patkó Lovas Színház.
A Nemzeti Lovas Színházzal karöltve folytatódik az élménysorozat.

Jegyek már kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, és a mórahalmi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.