Friss : Hírek

Az eredetileg meghirdetett időpontokban tervezzük megtartani a lovas előadásainkat

  • 2020. június 5
  • Post By :

Tisztelt Közönségünk!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2020. július 17. és 2020. augusztus 31. közötti előadásait az eredeti időpontban tervezzük megtartani, melynek feltétele a nézőtéri létszámra és védőtávolságra vonatkozó jelenlegi jogszabályok feloldása, enyhítése.

Amennyiben a korlátozást változatlan formában fenntartják, úgy a július 17. és augusztus 7-e közötti előadások az úgynevezett „esőnapra” kerülnek át az alábbiak szerint:
2020. július 17. A szabadság vándorai „esőnapja”: szeptember 4. péntek (19.00 óra)
2020. július 24. A szabadság vándorai „esőnapja”: szeptember 5. szombat (19.00 óra)
2020. július 31. Marica grófnő „esőnapja”: szeptember 13. vasárnap (19.00 óra)
2020. augusztus 7. Mátyás, az igazságos „esőnapja”: szeptember 6. vasárnap (19.00 óra)

Az előadások  jogszabályi korlátozás miatti esetleges elmaradásáról és az „esőnapokra” történő áttételéről  az eredeti időpontot  megelőző 7 nappal tájékoztatjuk tisztelt Nézőinket a  hivatalos WEB (https://www.lovasszinhaz.morahalom.hu/) és facebook (https://www.facebook.com/lovasszinhaz.morahalom/ oldalakon.

Ebben az esetben aki az esőnapon sem tud részt venni az előadáson, az eddig megvásárolt jegyét az eredeti időponttól számított 15 napon belül visszaválthatja a vásárlás helyszínén.  A véglegesen elmaradt előadás árát az „esőnaptól” számított 30 napon belül váltjuk vissza.

Tisztelettel köszönjük szüntelen érdeklődésüket, azt, hogy eddig is velünk voltak, számítottak ránk. Kérjük, kövessék figyelemmel továbbra is facebook-oldalunkat és honlapunkat, illetve várjuk érdeklődésüket az Aranyszöm Rendezvényházban személyesen (hétköznap 8-16 óra között) és telefonon, a 06 (62) 281-219-es számon.

Tovább

Közlemény

  • 2020. március 13
  • Post By :

A koronavírus (COVID-19) veszélyeztetettség miatt Magyarország Kormánya az ország teljes területére veszélyhelyzetet rendelt el. A határozat értelmében többek között a színházi előadásokat is szüneteltetni kell. Mórahalom Város Önkormányzata a kormányzati intézkedést figyelembe véve határozatlan időre lemondja valamennyi meghirdetett előadását, valamint az intézményeibe meghirdetett rendezvényeit. A veszélyhelyzet március 26-ig érvényes, addig kell majd döntenie az Országgyűlésnek, hogy miként hatalmazza fel ez ügyben a továbbiakban a kormányt.

Mórahalom Város Önkormányzata bízik abban, hogy a kormány intézkedései eredményre vezetnek, minél hamarabb sikerül megfékezni a koronavírust és ezzel párhuzamosan a veszélyhelyzet is feloldásra kerül. Ennek reményében Mórahalom Város Önkormányzata tovább folytatja a jegyek értékesítését a Patkó Lovas- és Szabadtéri Színház nyári előadásaira. Az első nem lovas előadás a Mézga család lesz 2020. június 20-án, míg az első lovas előadást, A Szabadság vándorait 2020. július 17-én tervezzük bemutatni. Ha a körülmények mégsem engedik a darabok bemutatását, akkor a megvásárolt jegyek visszaváltásáról haladéktalanul értesítjük közönségünket.

Tisztelettel köszönjük a megértésüket

Mórahalom Város Önkormányzata és a Patkó Lovas- és Szabadtéri Színház vezetősége

Tovább

Újabb operettet tört be a Nemzeti Lovas Színház: Mórahalomra is érkezik a Marica grófnő

  • 2020. március 8
  • Post By :

A Nemzeti Lovas Színház 2020. július 31-én igényes látványvilágával, tizenhat lóval és egy fantasztikus szereposztással, kiváló énekes művészekkel, lóhátról mutatja be Mórahalmon a Marica grófnő című operettet. Pintér Tibor a darab jellegzetességeiről beszélt, valamint arról is vallott, miért is áll ez a műfaj olyan közel a társulatukhoz.

Tovább

2020-ban is érkezik a Patkó Lovas Színház

  • 2020. január 18
  • Post By :
2020-ban, a hatodik évadban is különleges, látványos színházi élményt ígérhetünk a látogatóinknak. Minden korábbinál színesebb és grandiózusabb megvalósítással összesen 6 különböző produkciót mutatunk be a Nemzeti Lovas Színház vendégszereplésével. A repertorában musical, operett és családi darab is helyet kapott – mindenki megtalálja majd a kedvének valót. A jegyértékesítés elindult, akár már a karácsonyfa alá is kerülhet a belépőkből, amihez most is fürdőbelépőt adunk ajándékba.

A műsor összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy a család minden tagjának minőségi szórakoztatást biztosítsunk és a Mórahalomra érkező fürdővendégek tartalmas estéket tölthessenek a városban. A nyári programsorozatok gerincét továbbra is a lovas színház adja: megszokott művészeti értékű, látványvilágú és színvonalú produkciókra számíthatnak a vendégeink, akiknek igen változatos műfajokban kínálunk színházi élményt. A múlt kötelez bennünket, hiszen az elmúlt öt esztendőben Mórahalom végérvényesen feliratkozott a kulturális élményszerzés képzeletbeli térképére.

Az ezer férőhelyes fedett lovardában 2020. július 17-én indul a lovas színház szezon, ekkor mutatjuk be a Nemzeti Lovas Színház legújabb sikerdarabját, A szabadság vándorai című musicalt. A darab a bajai premier után a fővárosban, a Kincsem Parkban is hangos sikert aratott. A musical egy színházi társulat létrejöttét dolgozza fel, különféle emberi sorsokon keresztül. A cél közös, melyhez a hit, a kitartás, az egyetemleges áldozatok, valamint a szeretet vezeti a főhősöket; megalakítva egy új színjátszási formát, amit ma úgy hívnak: Lovasszínház. Demjén Ferenc, Kossuth-díjas művész közel ötven éves munkásságának egy csodálatos kivonata a színdarab, újszerű köntösbe öltöztetve fantasztikus dalait. A szabadság vándorait júliusban kétszer, majd egyszer augusztusban is láthatja a közönség.

– A lovas színház rengeteg veszélyes pillanatot rejt magában, de itt, Mórahalmon olyan infrastruktúrát, olyan fedeles lovardát, olyan istálló-rendszert és olyan ellátást biztosítanak a színészeinknek és persze, a lovainknak is, hogy örömmel érkezünk ide, jövőre már a hatodik nyáron. Nyugodtan kijelenthetem, hogy hazajárunk Mórahalomra! Szeretnénk meghálálni a bizalmat és 2020-ban is fantasztikus produkciókkal fogjuk meglepni a közönséget – árulta el Pintér Tibor.

Az évad másik különleges előadása a Szilaj című családi musical lesz, ami a betörhetetlen vadló kalandjairól mesél majd. A történet a messzi Vadnyugatra kalauzol, ahol dúl a háború a lovasság és az indiánok között. Soha nem lehet béke a két világ találkozásakor, ám Szilaj varázslatos lényével mégis hidat épít ember és ember között. Világpremiert jelent, hogy először lesz látható együtt a klasszikus stílus és szabad idomítás művészete a lovas színházak történetében. A darab végén Szilaj teljesíti a lehetetlennel felérő küldetését: megmenti szülőföldjét, ám ehhez hihetetlen bátorságra és elszántságra lesz szüksége. A darab az évad zárásaként, augusztus 30-án lesz látható Mórahalmon.

A korábbi években Mórahalmon nagy sikerrel játszott darabok közül ismét látható lesz a Mátyás, az igazságos, a Honfoglalás és a Kincsem. Ez utóbbiról a magyar lovassport nemzetközileg elismert nagykövete, Dallos Gyula, aki huszonötszörös magyar bajnok, tizenegyszeres világkupa győztes, hatszoros világkupa döntös, EB bronzérmes, százötvennégyszeres nagydíj győztes díjlovaglás szakágban azt mondta, hogy óriási nemzetösszetartó ereje van. De szintén méltatta a musicalt Sasvári Sándor, akit már a mórahalmi közönség is láthatott a Nemzeti Lovas Színház vendégművészeként. Lenyűgöző látvány, lovas- és kaszkadőr mutatványok, valamint fülbemászó dallamok jellemzik a musicalt, amely az egész családnak kellemes és izgalmas kikapcsolódást nyújt.

Új bemutató lesz Mórahalmon július 31-én az operettirodalom egyik legsikeresebb alkotása, Kálmán Imre legnépszerűbb operettje, a Marica grófnő, amely mindig ünnep egy színház és a közönség számára. Egy klasszikus nagyoperett minden kötelező kelléke jelen lesz – lóháton táncra pördülő, remek hangú színészekkel.

Az eső ellen is védő, félig nyitott lovarda ad helyet az előadásoknak, amelyek előtt kézművesvásárral, a lovas produkciók idején pedig állatsimogatóval várjuk a közönséget. Ahogy azt vendégeink már megszokhatták hagyományos színházi előadásokkal, vígjátékokkal és koncertekkel is kedveskednek a szervezők – ezek teljes listájáról hamarosan beszámolunk.
Akik a Mórahalmi Tourinform irodában előzetesen regisztrálnak a transzferjáratra, az előadások után ingyen utazhatnak vissza Szegedre. A helyi szállodák és magánszállások vendégei pedig városnéző kisvonattal érkezhetnek a helyszínre.

A Patkó Lovas- és Szabadtéri Színház valamennyi 2020-as lovas színházi előadására már megvásárolhatók a belépők – minden belépőjegy mellé akárcsak a korábbi években -, most is fürdőbelépőt adunk ajándékba. Várjuk 2020-ban is a Patkó Lovas- és Szabadtéri Színházban!

Jegyek kaphatók online, valamint az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, valamint a mórahalmi és a szegedi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.

Tovább

Fergeteges bulival, ismert Bon-Bon slágerekkel indult a nyári színházi évad Mórahalmon

  • 2019. június 18
  • Post By :

Borús időben, de forró hangulatban rajtolt a Mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház idei szezonja június 17-én. A HADART Színház Haverok, Buli, Bon-Bon musicaljére több mint négyszázan váltottak jegyet. A nézőknek nem kellett shakespeares-i mélységekbe merülniük, mivel egy könnyed, szórakoztató darabot láthattak, melyben a szereplők is csillagos ötösre vizsgáztak.  A színház kapui szokás szerint már az előadás előtt egy órával megnyíltak: a látogatók most is megtekinthették a lovardát, illetve a kovácsműhelyet és idén sem maradhattak el a kézműves standok.

A látvány is sokban hozzájárult a hangulat fokozásához, hiszen a Mórahalom Városa által biztosított fény- és hangtechnikai eszközök igazi Broadway hangulatot teremtettek a színpadon. A közönség végül szűnni nem akaró tapssal hálálta meg a szórakoztató produkciót.

A színház tehát sikeresen megnyitotta idei évadát, de a java még hátra van. A következő előadás június 23-án lesz, amikor is a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által színpadra vitt Pál utcai fiúk zenés játékra várják a kedves nézőket.

Jegyek kaphatók online, valamint az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, valamint a mórahalmi és a szegedi Tourinform irodában.

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.

Tovább