Friss

Somnakaj Mórahalmon: varázslatos előadás, teltház, állva tapsoló közönség

Hatalmas sikerrel mutatta be a mórahalmi Patkó Lovas Színház a Somnakaj című roma sorsjátékot. A teltházas előadás végén a közönség egyszerűen nem engedte el a művészeket, felállva tapsoltak az igényes produkció után.

Roppant izgalmas előadást ígért a Somnakaj című roma musical, hiszen a darab az élőzene, a tánc, a tradicionális képzőművészet és iparművészet különös egyvelegével kecsegtetett. Minden előzetes várakozásnak megfelelt végül: nemcsak hiteles képet festett a romák világáról, de hol viccesen, hol pedig kellő iróniával beszélt mély és mindenki számára ugyanannyira fontos emberi kapcsolatokról, érzésekről.

A darab minden egyes pillanatán érződött a profizmus, a hozzáértés. Müller Péter Sziámi ezúttal is remek történetet kerített a roma sorsjátékból, két fiatal szerelmes egymásra találásáról. A szereposztás abszolút telitalálat: Szakács Hajnalkánál autentikusabb, igazabb Somnakajt aligha lehetett volna találni és a Oláh Gergő is bizonyította, hogy színészként is megállja a helyét. Könnyű neki, mondhatnánk, hiszen csak magát kellett játszania, Misi a már befutott popzenész szerepében, de az igazság az, hogy ő teljesen más karakter, mint az általa megformált szerep. Mindkét fiatal élvezte a színpadi jelenlétet és ez átragadt a nézőkre is, a szóló vagy a közös táncjeleneteik pedig mindenkit lázba hoztak.

Falusi Mariann igazi színpadi jelenség: megnevettet, de ha kell minden szavára lélegzet visszafojtva figyelünk és amikor énekel… Nos, az maga a csoda. Papadimitriu Athina sem maradt el tőle.
Ne feledkezzünk meg Balogh Lajosról, Sanyi tatáról és Kathy Horváth Lajos, Lajoskáról sem. Mint ahogyan a háttérben folyamatosan izgő-mozgó, vezénylő Szirtes Edina Mókus nélkül sem lehetett volna ennyire sikeres a darab.

A kétórás előadás végén állva tapsolt a közönség, hosszú percekig a színpadon tartva a szereplőket. Hogy is mondta Somnakaj? Minden akkor jó, ha jó a vége. Ha nem jó, akkor még nincs vége. Ennek most vége van. És nagyon-nagyon jó volt!