Szívvel és lélekkel: a Honfoglalással ünnepelt Mórahalom

Ismét felejthetetlen pillanatokkal ajándékozta meg Pintér Tibor társulata a mórahalmi Patkó Lovas Színház közönségét: a nemzeti ünnepünkön álló tapsra ragadtatta a nézőket a Honfoglalással.

A Nemzeti Lovas Színház ezúttal is varázsolt Mórahalmon: akárcsak a Honfoglalás című rockoperában Árpád és a hét vezér, a közönség is révületbe került, és az előadás csúcspontján együtt énekelték a színészekkel a Szállj, szállj sólyomszárnyán című dalt. Pintér Tibor társulata méltó módon emlékezett meg a magyarság történelméről, és egyúttal adózott a nemzeti lovas hagyományoknak. Előttünk elevenedett meg a vérszerződés, a vándorlások kora, az új haza keresése – és történelmünk ezen szelete valójában csak lovakkal lehet igazán autentikus.

A Nemzeti Lovas Színház pedig ezúttal is igazolta, hogy nagyon ért a lovak nyelvén, a táncoló-vágtázó paripák, a tűzugratások, a trükklovaglás és újdonságként ebben a darabban a szabadidomítás – mind-mind hozzátett a katarzishoz. Mert ez az a színházi közeg, ahol bizony ez sem marad el: a nézők úgy indulhatnak haza, hogy egy kisebb csodának voltak a részesei, amiért roppant hálásnak bizonyultak.

Az előadás végén felállva ünnepelték a lovas színészeket, hosszú perceken át zúgott a vastaps és ünnep lévén, zárásként közösen elénekelték a Himnuszt. Gyönyörű pillanat volt, mint ahogyan az addig vezető út is!