ARCHÍVUM 2021

Előadások

VALAHOL EURÓPÁBAN

2021. június 12. szombat 20:30 óra
Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter
Musical

Az egyre csak pusztuló világ romjai között jókedvű gyermekek csapatokba verődve küzdenek az életben maradásért.   Szeretetre, gondoskodásra, néhány jó szóra vágynak, ám a felnőttek képmutató és rideg világa kiveti magából őket. Úgy döntenek, együtt vészelik át a háború vészterhes időszakát, otthonuk pedig egy elhagyatottnak tűnő birtok lesz, ahol Simon Péter egykori karmesterrel találkozva, megismerik, hogy mi az a remény, barátság és hűség, és megtanulják, hogy „nem szabad félni”. A nagyváradi Szigligeti Színház előadása nem pusztán könnyeket csal a szemekbe, hanem a zene erejének hallhatatlanságáról és a színház örökérvényű fontosságáról ad tanúbizonyságot.

A TENKES KAPITÁNYA

2021. június 16. szerda 20:30 óra
Zs. Vincze Zsuzsa – Zsuráfszky Zoltán
Táncjáték

A Tenkes kapitánya című történelmi kalandfilm meghatározó szerepet töltött be a magyar televíziózás történetében.   Az 1964-ben készült fekete-fehér film – mint a Magyar Televízió első sorozata – annak idején óriási népszerűségre tett szert.

OSZTRIGÁS MICI

2021. június 19. szombat 20:30 óra
Georges Feydeau
Zenés komédia

Dr. Petypon egy tudományos munkájába temetkező orvostanár, aki fanatikusan hívő feleségével szerényen éli mindennapjait.   Ám egyszer végre befejezi a nagy művét, az „altatószéket”, és ennek örömére cimborája hírhedt Maximba viszi ünnepelni, ahol egyikük sem marad szomjasan… Másnap reggel ő a nappalijának kanapéja alatt ébred sajgó fejjel, a hálószobájából pedig Osztrigás Mici, a Maxim táncosnőjének ásítása hallatszik ki… Ettől kezdve elkezdődik Petypon rémálma, Mici levakarhatatlan és szemtelenül csábos. A fondorlatos helyzetek pergő ritmusban követik egymást a fergeteges bohózatban, amit örökzöld melódiák kísérnek.

BUDAPEST BÁR KONCERT

2021. június 20. vasárnap 20:30 óra

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait.   Az   eredetileg egyetlen  lemezre  összeállt  alkalmi  csapat  azóta  is sikerrel  koncertezik  színházakban,  fesztiválokon  és rendezvényeken  egyaránt.  Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

ZORÁN KONCERT

2021. június 23. szerda 20:30 óra

Az elmúlt 50 év legnagyabb slágerei elevenednek meg Zorán mórahalmi koncertjén.  Zorán 2018-ban már telt házas koncertet adott a városban, ennek folytatása pedig közkívánatra 2021 nyarán valósulhat meg.  1977 tavaszán jelent meg első nagylemeze.  Zorán neve  azóta  egyet  jelent  a  legmagasabb  színvonallal, a   „felnőtteknek„   szóló   nemes,   intellektuális rockzenével,   a   ‘háromperces’   dalokat   átlényegítő gondolat- és képgazdagsággal. 1982-ben kapta meg a Liszt-díjat, majd 2006-ban Kossuth-díjjal jutalmazták munkásságát, valamint ugyan ebben az évben elnyerte a Prima  Primissima díjat is.

NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

2021. június 25. péntek, 2021. június 26. szombat 20:30 óra
Vona Tibor
Musical

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez, valamint Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, az egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték.  Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okos telefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét!

MY LAND

2021. június 30. szerda 20:30 óra
ReCirquel
Újcirkuszi előadás

A My Land színpadán az előadók életre kelnek a homokból, hogy elmeséljék személyes történeteiket, amelyek hipnotikus képeket hoznak létre, idézve a hagyományt, a szabadságot és a szeretetet.   A hagyományos földrajzi tatár, moldáv és egyéb ukrajnai zeneművekből álló és soha nem látott fizikai varázslatokat felvevő My Land része a kortárs tánc. Egy   olyan   cirkuszi   előadás,   amelyben   színházi fi n o m s á g o k   é s   a   ke l e t – e u r ó p a i   a k r o b a t i k u s művészetek  energiáját  bemutató  showt  varázsolja  a néző elé. A magyar előadó művészeti életben az újcirkusz, mint új művészeti ág a ReCirquel születésével jelent meg.

SZILAJ

2021. július 16. péntek 20:30 óra
2021. augusztus 18. szerda 19:30 óra
Pintér Tibor
Musical

Szilaj, a betörhetetlen vadló kalandjairól mesél a Nemzeti Lovas Színház legújabb családi musicale. A történet a messzi Vadnyugatra kalauzol, ahol dúl a háború a lovasság és az indiánok között.  Soha nem lehet béke a két világ találkozásakor, ám Szilaj varázslatos lényével mégis hidat épít ember és ember között. Világpremiert jelent, hogy először lesz látható együtt a klasszikus stílus és szabad idomítás művészete a lovas színházak történetében.  A darab végén Szilaj teljesíti a lehetetlennel felérő küldetését: megmenti szülőföldjét, ám ehhez hihetetlen bátorságra és elszántságra lesz szüksége. Egy legenda, amely színpadi látványában és hangzásvilágában egyedülálló a lovas színházi előadások között is.

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

2021. július 18. vasárnap 20:30 óra
Kálmán Imre
Operett

A világhírű dallamok, mint a „Te rongyos élet”, “Hajmási Péter”, „Emlékszel még”, valamint eredeti humora tette ezt az operettet lovas színházunk legnépszerűbb produkciójává is.  A cselekményt a kedves, bolondos Boni gróf és Feri bácsi, az orfeum törzsvendégei bonyolítják.
A többi már történelem…
Pontosabban lovas történelem, hiszen a Nemzeti Lovas Színház előadásában Kálmán Imre hallhatatlan operettje különleges látványvilággal párosul.  A kort megidéző színházi képek és a lovas attrakciók lendülete, valamint az operett zenéjének hármasa egy hihetetlen látványt varázsol a nézők elé.

MARICA GRÓFNŐ

2021. július 23. péntek 20:30 óra
Kálmán Imre
Operett

Az operett irodalom egyik legsikeresebb alkotása, Kálmán Imre legnépszerűbb operettje, a Marica grófnő mindig ünnep egy színház és a közönség számára. Egy klasszikus nagyoperett minden kötelező kelléke jelen lesz – lóháton táncra pördülő, remek hangú színészekkel. Örök klasszikus melódiák és egy szórakoztató történet, ez jellemzi leginkább a Marica Grófnő operettet, s ha mindehhez hozzáadjuk a Nemzeti Lovas Színház művészeinek lélegzetelállító, szemkápráztató mutatványait, a látványos koreográfiákat és a soha véget nem érő dinamikus forgatagi hangulatot, biztosak lehetünk benne, hogy egy kiváló estének lehetünk szemtanúi. 

RÓZSA SÁNDOR, AZ ALFÖLDI BETYÁR

2021. augusztus 6. péntek 20:30 óra
Musical

A darab kiváló jellemábrázolással fordulatos módon mutatja meg Rózsa Sándor, az alföldi betyár személyiségének átalakulásának történetét.  Drámai feszültségekkel, hármas szerelmi kalanddal, időnként humorral jelenik meg a betyár alakja.  A látványos lovas jelenetek, szekérrablások csak fokozzák a hangulatot. Rózsa Sándor szinte egy mitikus figura az Alföldön, azt beszélik, hogy sokat segített a szegényeken és innen vonult be, állt a szabadságharc mellé.   A magyar csikósvilágot, ostorcsapásokkal, fokosokkal, lovas jelenetekkel mutatjuk be.  A legújabb lovaink – amelyeket egyenesen Andalúziából hoztunk, főszerepet kapnak a kitűnő színészek mellett a darabban.

RÓMEÓ ÉS JÚLIA

2021. augusztus 15. vasárnap 20:30 óra

Koncert változat

Shakespeare hallhatatlan szerelmi történet e elevenedik meg a Nemzeti Lovas Színház új produkciójában.  Rómeó és Júlia szerelme, valamint a lovas színház lovainak csodálatos párosítása egy újfajta koncert-musical élménnyel ajándékozza meg nézőit. Egy szerelem történetének izgalmas, újfajta feldolgozása az előadás, ahol látvány és zene fúziója egyedi élményként jelenik meg.  Az angol irodalom leghíresebb mesterének tragédiája, mely minden korban megtalálta saját helyét, s a szerelem, valamint a viszály és háború örökét mutatja be, az érzelmek legszélesebb skáláján mozogva tartja rabul a nézőt.

SZENT LÁSZLÓ - A LOVAGKIRÁLY

2021. augusztus 20. péntek 19:30 óra
Deák-Lőrincz A. -Mészáros L.

Népi rockopera

A Nemzeti Lovas Színház új produkciójaként debütál Mórahalmon, Szent László – a lovagkirály. Egy különleges világ, korszakos uralkodójának történetét meséli el, változatos és izgalmas zenékkel és látványos lovasbemutatókkal a darab. A XI. század legendája, a Szent László hagyomány a Kárpát-medencében és a Kárpát-medencén túl is kimeríthetetlen.   A Jézus Krisztushoz hasonlított uralkodóról már életében számtalan történet keringett, hiszen Isten oltalma alatt állva, a fényesség védte és vezérelte.

ALADDIN

2021. augusztus 28. szombat 19:30 óra
2021. augusztus 29. vasárnap19:30 óra
Pintér Tibor

Családi musical

A  mesés  keletet  idéző  történetben  megelevenedik Aladdin,  az  ifjú,  aki  rátalálva  egy  varázsgyűrűre, m a j d   e g y   k ü l ö n l e g e s   l á m p á s r a,   s   a n n a k megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti.  A fordulatokban, gazdag musicalben a jó és rossz harca, a hihetetlen varázslatok és a misztikus táj keleti világ csodái váltakoznak.   Valódi családi szórakozásra ad lehetőséget Aladdin lovas színházi meséje, ahol káprázatos mágiák és lovas attrakciók varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Videók

ALADDIN

RÓMEÓ ÉS JÚLIA

ELKÖSZÖNT A NYÁRTÓL A PATKÓ LOVAS SZÍHÁZ

Galéria